Kisoista, Kimblestä ja pääskystä

Lauantaina 7.7. kävin Kafkan (Non Serviam Anax Imperator) kanssa kansainvälisissä maastokisoissa, jotka järjestettiin Teiskon ilmailu- ja moottoriurheilukeskuksessa. Samalla kilpailtiin myös SSaK:n maasto- ja veteraanimestaruudesta. Paikka oli tarkoitukseen erinomainen ja tekniikka pelasi kiitettävästi.

Kafka oli alkuerien jälkeen urosten johdossa pistein 248, mutta sai finaalista vain 233 p., mikä ei aivan riittänyt. Kasvattimme lopullinen sijoitus oli siis 3/22. Khattafin poika Qashani Khalifa Hama voitti hopeaa. Nartuissa voiton vei vasta toista kertaa kisaamassa ollut Al-Yasamin Samina pistein 477. Salma (Yuzak Suspiria) oli alkuerien jälkeen toisena, mutta sai finaalista valitettavasti DISKin.

Allekirjoittanutta kuitenkin riemastutti ehdottomasti eniten Hasinamme (Non Serviam Anima Divina) yllärisuoritus kisan jälkeen, kun rohkenin pyytää pupukonemiestä vetämään turistikoirallemme lyhyen matkan. Epäilin ääneen siinä starttipaikalle kulkiessani, että lähteeköhän tämä liikkeelle lainkaan, joten olin melkoisen häkeltynyt Hasinan ampuessa saaliin perään hetkeäkään epäröimättä ja VAUHDILLA. Kultamussu juoksi loppuun asti hyvin ketterästi ja keskittyneesti, suorittaen lopussa näyttävän kiinnioton. Olin tikahtua ylpeydestä!

Vaan mitäpä kuuluu Kimblelle (Non Serviam Apage Satanas)? Lemmenlomasta on kulunut jo reilut kaksi viikkoa, mutta mahdollinen raskaus ei vielä tietenkään ulkomuodossa näy. Kuitenkin on havaittavissa hieman epätavallista käytöstä.

Kimble 12.7.2012. Aika edustava kuva!

Metsälenkeillä Kimble ottaa tavattoman rauhallisesti. Hasinan mielestä sellainen on lälläritouhua ja katsookin aiheelliseksi kuittailla tästä siskolleen. Kimble ei paljoa ryntäile, vaan pysyttelee lähellä, eikä sinkoile hullun lailla ojien ja kallioiden yli. Tämä ON erikoista! Normaalisti Kimblen valeraskaus alkaa oireilla vasta huomattavasti myöhemmin, eikä silloinkaan ihan näin radikaalisti.

Kysymyksiä herätti myös Kimblen käytös ollessamme kyläilemässä paikallisessa irlistaloudessa. Yleensä salukimme viihtyvät siellä hyvin, mutta nyt Kimble vaikutti vaivaantuneelta. Jotenkin tämä onnistui pujahtamaan olohuoneesta, avaamaan ulko-oven ja poistumaan rakennuksesta. Aloin jo kerätä lahjuksia karkulaisen pyydystämiseksi, kun Sanja kävelikin sisään Kimble sylissään. Tämä oli jäänyt epätietoisen näköisenä seisomaan pihalle, joten kiinniotto sujui helposti. Epäilyttävää!

Koitamme kaikesta huolimatta olla elättelemättä liikoja toiveita..

Asiasta linnunpönttöön: saimme juuri puhelun eläinsuojeluvalvojalta, jonka hoiviin luovutimme tervapääskytoipilaamme viikko sitten. Lintu oli kuntoutunut hyvin ja palasi onnistuneesti luontoon jo viikonloppuna.

* * *

Ja sainpahan päivitettyä pitkästä aikaa kunnolla salukien PawPeds-sukutaulutietokantaa.

Comments

Popular Posts