Ollaan hengissä juu.

PC on edelleen raatona, mistä johtuen kotisivut eivät oikein päivity (läppärillä päivittäminen on inhottavaa). Ollaan jo saatu lunta ja pakkasta, vaikka vuodenvaihteessa tuntui lähinnä pääsiäiseltä.

Vaan laitetaanpa terveysasiaa

A-pentueen tytöt kävivät 13.1. silmätarkastuksessa Tampereella ja nyt on Hasinalla ihan virallisesti distichiasis-ripsiä kolme kappaletta. Mitään varsinaista harmia niistä ei ole, mutta kun sattuvat olemaan samassa silmässä, josta Lessi aikoinaan puri kyynelkanavan tukkoon, saattavat ne toki lisätä kyynelvuotoa. Kimblellä ja Inalla ei ollut silmissä mitään huomauttamista.

Seuraavana maanantaina eli 16.1. kävi Hasina sydämineen uusintatarkastuksessa Lahdessa Seppo Lambergilla. Elättelimme toiveita, että rajatapaus-lausunto muuttuisi terveeksi, mutta löydös oli silti yllätys. Sivuääni oli kadonnut ja aiemmin havaittu pieni mitraaliläpän vuoto sekin vähentynyt aiemmasta! Hasina on siis TERVE ja me tietenkin kovasti riemuissamme.

Zappan ja Reaverin poika, Usko, kävi joulun aikoihin leikkauksessa ja on nyt hyvää vauhtia toipumassa. Leikkauksen syy oli olkanivelistä löytynyt kasvuhäiriö eli OCD, joka oireili ajoittaisena ontumisena. Onni onnettomuudessa oli se, että ennuste on hyvä ja vika oli oikeastaan helpoimmassa mahdollisessa paikassa.

Ameena loukkaantui loppukauden kisoissa ja pääsi joulukuun alussa käymään osteopaatilla. Ongelmakohtia löytyi lapojen ja lantion alueelta ja ennen käsittelyä oli selvästi nähtävissä, että koira seisookin ihan mutkalla. Osteopatia näkyi olevan Ameenalle hierontaa mieluisempaa ja lopputuloksena meillä oli aiempaa huomattavasti rennompi ja joustavampi saluki. Lenkilläkin Ameena valitsi nyt ravin siinä missä aiemmin olisi peitsannut. Nyt tosin parantelemme tuoreempaa venähdystä, joka sattui vajaa viikko sitten metsälenkillä..

Muita juttuja

Ilmoitinpa sitten pitkän tauon jälkeen koiria näyttelyyn. Kaarinan ryhmikseen 3.3. olisi tarkoitus suunnata Hasinan ja Inan kanssa, ja C-pentueesta Rana ilmeisesti osallistuu myös. Ilmoitin Raddankin, koska sille on tarjolla innokas esittäjä ja neiti on jo siinä iässä, että pääsee kehään ilmaiseksi.

Talvimaastot ovat näyttelyä seuraavana viikonloppuna ja sinne olemme varmastikin menossa jollain kokoonpanolla..

Comments

Popular Posts