Tilannekatsaus

Koska en saa kotisivujen päivityksiä valmiiksi, koen aiheelliseksi kertoa täällä blogissa hieman kuulumisia. Vaan mistäs aloittaisin?

No, meillä on edelleen kaksi venakonpentua. Ne ovat kylläkin kasvaneet kovasti, mutta määrä on pysynyt samana. En uskalla edes ajatella, kuinka paljon niistä olisi riesaa, ellei niillä olisi toisiaan. Ne väsyttävät toisensa tehokkaasti riehumalla piha-aitauksessa. Myös Ameenan mielestä ne ovat erittäin viihdyttävää juoksuseuraa rantatiellä ja metsässä.

Saksalaisemme saapui maahan joulukuussa. Miho (Tizpa Pourgouhar Tishtar) osoittautui erittäin viehättäväksi salukineidoksi ja herätti ihmetystä rauhallisella ja harkitsevalla luonteellaan. Meillä asustellessaan se onnistui valitettavasti loukkaamaan selkänsä, mikä tapahtui todennäköisesti venakoiden kanssa leikkiessä. Tammikuun alussa katsoimme parhaaksi viedä Mihon Helsinkiin toipilaaksi ja tutustumaan kaupunkielämään. Siellä Miho on edelleen Inan ja Uman seurana, ja on kuulemma niin kertakaikkisen ihana ja vaivaton, ettei sitä ole ainakaan vielä haluttu palauttaa.

Luumu on ollut jo useamman kuukauden Kolhossa, missä tämä on syventänyt suhdettaan tulevaan puolisoonsa eli Mikkiin (Anna-Su By Midnite). Odottelemme juoksua alkavaksi helmi- maaliskuun aikana.

Tammikuussa päätimme viedä kasvattejamme terveystutkimuksiin ja näin alkajaiksisi käytimme Zappan, Kimblen ja Hasinan sydänkuuntelussa, minkä lisäksi Zappa myös TgAA-testattiin. Zappalla ja Kimblellä oli kaikki kunnossa, mutta Hasinalla todettiin lievä sivuääni, josta halusimme ottaa pikaisesti tarkempaa selkoa. Niinpä Sanja vei Hasinan Seppo Lambergin tutkittavaksi Lahteen. Hasinan sivuääni sai luokituksen 1/6 ja sen aiheuttaa ainakin toistaiseksi kliinisesti merkityksetön vasemman läpän vuodon vuoksi tapahtuva takaisinvirtaus. Ohjelmassa on kontrollikäynti noin puolen vuoden kuluttua ja tieteellisestä mielenkiinnosta otamme sillä kertaa myös Kimblen mukaan tutkittavaksi.

Muuta mainitsemisen arvoista ei taida vielä olla. Lunta on liikaa ja juuri nyt on hieman liian kylmä. Ameena on päässyt vähän lihomaan, mutta on sillä lihastakin. Ja Hasina-raasu on jo ties kuinkahan monetta viikkoa sairaslomalla, koska venäytti vasemmasta etujalastaan nivelsiteet, eläessään tapansa mukaan vaarallisesti.

Comments

Popular Posts