Kisakausi 2010 on takanapäin

Menin siis lupaamaan, että kirjoitan tänne vielä lokakuun aikana. Hieman tiukille menee.. On ollut varsin hämmentävä syksy, eikä kaikki ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan.

No mutta. Ratakausi päätettiin näyttävästi Tuomarinkartanolla 2.10. Zappa ja Kimble juoksivat samassa lähdössä ja molemmat alittivat käyttövalioajan, Zappan sijoittuessa ensimmäiseksi ja Kimblen ollessa tapansa mukaan kolmas. Seuraavassa startissa voiton vei Noa ajalla 34.10 s ja Reaver ylitti maaliviivan neljäntenä. Päivän viimeisenä lähtönä juostiin Kukkahattu 2010-kisa, jossa neljän hengen ihmisjoukkueet kuljettivat viestikapulaa yhteensä 480 metriä. Olimme kohtalaisessa hiljaisuudessa koonneet oman joukkueemme (minä, Sanja, Hanna & Jaakko), joka sai nimekseen Vieheen Riivaamat. Alkuvaikeuksien jälkeen saatiin voitto kotiin ja tunnelma oli korkealla.

Vieheen Riivaamat

Videoita kyseiseltä päivältä:

Startti 18, Saluki 480 m (Zappa, Vivi, Kimble & Konrad)
Startti 19, Saluki 480 m (Noa, Gibson, Luru & Reaver)
Kukkahattu 2010

Viikkoa myöhemmin olimme taas samassa paikassa, mutta hieman eri puuhissa. Zappa, Ameena, Kimble ja Reaver osallistuivat SSaK:n järjestämään luonnetestiin. Kokemus oli erittäin mielenkiintoinen ja auttoi ymmärtämään testin pisteytystä, joka oli siihen asti ollut vaikea hahmottaa. Salukimme eivät pitäneet testiä erityisen rankkana, vaikka Kimble olikin pettynyt kun ei saanut mörköjä heltymään rauhoittavilla signaaleillaan. Tulokset ja videot olivat seuraavanlaiset:

Non Serviam Anung Un Rama LTEP 170 p.
Al-Yasamin Ameena LTEP 186 p.
Non Serviam Apage Satanas LTEP 125 p.
Qashani Tabia al-Badia LTEP 172 p. (isompi osa testistä puuttuu, koska kameraa oli ladattava välillä)

Samaan aikaan Hyvinkäällä Salma (Yuzak Suspiria) voitti luokkansa (isot nuoret) Möllin Maastoissa ja Kahilah oli isojen aikuisten 10/24. Salma sai myös päivän parhaat pisteet.


Seva & Skatiya, kuva: Minja Viitamäki

Seuraavana päivänä Sanja saapui Moskovasta kahden nelikuisen borzoin kanssa. Näistä toinen, uros nimeltä Sevastian, on jäämässä meille, vaikkei meille todellakaan pitänyt tänä vuonna mitään pentua tulla. Sevan sisko Skatya on meillä toistaiseksi, kunnes jatkaa matkaansa Eurooppaan.
Perjantaina 15.10. lähdin Ameenan kanssa evakkoon, eli ajoin Laukaaseen, mistä jatkoimme Hannan ja Arton matkailuautolla Hailuotoa kohti. Lauantaina kilpailutimme Ameenan, Noan ja Dalin. Alkuerien jälkeen Ameena ja Noa olivat johdossa, mutta sijoittuivat lopulta toiseksi. Ameena oli myös Best in Field-veteraani.

Videoita täällä:
Ameena
Noa
Dali

Kesken kisan sain Saksasta järkyttäviä uutisia. Gimlin ja Calilan pentue oli sairastunut parvoon. Pentujen kohtalo oli siis vaakalaudalla, eikä niiden hakeminen tietenkään ollut nyt mahdollista. Viikkojen kuluessa saimme lisää huonoja uutisia. Ensin menehtyi pieni Cayla-tyttönen ja vain paria päivää myöhemmin vei tauti myös Mehsut-pojan. Viimein tämän viikon lopulla osa pennuista pääsi klinikalta kotiin ja loputkin ilmeisesti marraskuun ensimmäisenä päivänä. Tapahtunutta on vaan niin vaikea käsittää.

Comments

Popular Posts