Talvimaastot nähty ja koettu

Mustiala 27.2.2010 n. klo 7:45

Ensimmäiseksi todettiin kaikkien olevan paikalla, mikä oli hyvä. Seuraavaksi hoidettiin ilmoittautumiset ja eläinlääkärintarkastukset, minkä jälkeen Hasina pääsi radalle koejuoksijan ominaisuudessa. Ja rata se todellakin oli. Lumihankeen aurattu ovaali, pituutta noin 250 metriä. Tämä herätti kilpailuttajissa epäuskoa ja ihmetystä.

Jostain syystä Ameena oli aamusta asti erikoisen hyvällä tuulella. Yleensä se on hieman kärttyisä ennen alkueriä, minkä jälkeen kyllä piristyy.

Jottei olisi liian helppoa..

Radan suurimmaksi haasteeksi osoittautui pysyminen uralla ja neljällä jalalla. Moni heitti kuperkeikkaa tai juuttui hankeen, mm. Noa alkuerässä ja Zappa finaalissa. Nartut suoriutuivat tästä paremmin, ja se näkyi myös pisteissä. Lumi oli raskasta ja märkää, mikä tuli ehkä monelle koiralle yllätyksenä pitkien pakkasten jälkeen.

Finaalit

Finaaliin pääsivät meidän seurueestamme Ameena, Kimble ja Zappa. Ameena oli alkuerien jälkeen narttujen kolmas, Kimble oli toisena ja Zappa puolestaan urosten kolmas. Koska kisat olivat sujuneet ripeästi, järjestäjät pystyivät aikaistamaan finaalien alkua.

Zappa osoitti finaalissa hieman erikoista ketteryyttä. Juostuaan parista ohi ensimmäisellä "suoralla", se ilmeisesti liukastui ja heitti pari kuperkeikkaa, jatkoi hyvin luontevasti menoaan ja ohitti vieheen yhtä aikaa parinsa kanssa, palaten vielä näyttävälle tappoloikalle. Tästä suorituksesta se saikin VINTYT ry:n lahjoittaman Taistelijan Maljan, joka annettiin vaikuttavimman finaalijuoksun juosseelle.

Ameena, joka oli jo kuukausien ajan ollut mielestämme hieman laiska ja juossut mukavuudenhaluisena rouvana vain polulla ja auratulla tiellä, jatkoi samaan malliin ilman lipsumisia ja juoksi hyvin vakaan suorituksen. Kimble varoi pariaan tämän juostessa ohi, mutta kiristi taas vauhtia päästen edelle viimeistään siinä kohtaa, kun kaveri erehtyi lumihangen puolelle.

Palkintojenjako pitemmän kaavan mukaan

Salukiurosten palkintojenjaossa oli päästy jo pokaaleihin asti, kun todettiin jonkun kilpailukirjan puuttuvan välistä ja pistelaskun menneen ilmeisesti vikaan. Kirjat ja palkinnot siis kerättiin toistaiseksi takaisin ja siirryttiin narttuihin.

Kimble sijoittui nartuissa (19 kpl) neljännelle sijalle samoin yhteispistein kuin kolmas, joka sai SERTin korkeampien finaalipisteiden ansiosta. Tätä emme sillä hetkellä edes oivaltaneet, saati osanneet harmitella, koska Ameena toi voiton kirkkaasti kotiin! Ameenan edellisestä voitosta olikin ehtinyt kulua jo melkein neljä vuotta, joten tämä oli meille erityisen mieluinen yllätys. Zappa sijoittui lopulta urosten (17 kpl) viidenneksi, joten saatoimme lähteä kotimatkalle oikein hyvillä mielin.

Ja niitä videoita..
Ameena
Kimble
Zappa
Noa

Comments

Popular Posts