Jos nyt vihdoinkin jotenkin aloittaisi..

Tarkoitukseni oli aloittaa tämä blogi jo kesällä, kun tuli riennettyä aikaisempaa enemmän ratajuoksu- ja agilitytreeneissä, mutta yllättäen en saanut aikaiseksi. Nyt syyskuun puolivälin lähestyessä lienee jo korkea aika tehdä asialle jotain, kun on edistystä tapahtunut useammallakin rintamalla.

Ratajuoksu

Kaudella 2009 olemme käyneet treeneissä Tampereella ja Hyvinkäällä juoksuttamassa lähinnä Ameenan pentuja (Non Serviam A-pentue), jotka tulivat koejuoksuikään elokuun 10. päivä. Hasina (NS Anima Divina), joka oli vielä keväällä pentueen lupaavin menijä, on tällä hetkellä Suomessa asuvista pennuista ainut, jolla ei vielä ole edes soolokoejuoksua suoritettuna - kiitos varsin hurjan valeraskauden. Sen sijaan Kimblellä (NS Apage Satanas) ja Zappalla (NS Anung Un Rama) on ryhmäkokeetkin juostuna ja ratakirjat hakusessa.

Kafka (NS Anax Imperator) ja Ina (NS Amanita Citrina) ovat suoriutuneet soolokokeestaan ja Ina ehti kokeilla ryhmääkin, jossa yllätti meidät kaikki nopeudellaan (käsiajanotolla alitti käyttövalioajan) mutta valitettavasti keskittyi liikaa veljensä jahtaamiseen. Kafkan olisi tarkoitus yrittää ryhmäkoetta vielä syksyn aikana, mutta Hasina ja Ina varmaan odottavat suosiolla kevääseen, kun Inallakin on nyt juoksu meneillään.

Agility

Aloimme käymään Kukkian Haukut ry:n järjestämässä agilityn alkeiskoulutuksessa toukokuussa Ameenan ja Hasinan kanssa. Ameena oli harrastanut lajia viimeksi kesällä 2007, joten esteet olivat jo tuttuja - joskaan eivät enää ihan hallussa. Ensimmäisen alkeiskurssin ohjasin Ameenaa ja Sanja Hasinaa, paitsi kerran kun olin itse kipeänä ja keskityin taltioimaan harjoitusradan videolle ja Sanja ohjasi molempia.

Ensimmäisen alkeiskurssin päätyttyä päätimme jatkaa harjoittelua ja otimme nyt mukaan myös Kimblen, Sanjan ohjatessa Ameenaa ja Hasinaa minun opettaessani Kimblelle alkeita. Kimble innostui lajista välittömästi ja kulki jo neljänsissä treeneissä yhtä taitavasti kuin äitinsä ja siskonsa. Seuraavat treenit tänään parin tunnin päästä.

YouTubessa on useampikin video harjoituksista, mutta tässäpä linkki viimeisimpään.

Näyttelyt

Näyttelyissäkin on käyty tavallista ahkerammin. Gimli Ameenanpoika on kierrellyt kehiä Euroopassa ja saavutti äskettäin Hollannin juniorivalion arvon. Muista pennuista Hasina on toistaiseksi menestyksekkäin muutamalla luokkavoitolla ja kaikilla muillakin nartuilla on vähintään yksi ERI. Zappa sai ryhmänäyttelystä EH:n ja Kafka sijoittui epävirallisessa Saluki Showssa junioriurosten kolmanneksi.

Tänä vuonna olisi aikomus käydä vielä Jyväskylän kansainvälisessä näyttelyssä marraskuussa Hasinan, Kimblen, Zappan ja Kafkan kanssa.

Kaikenkaikkiaan on Ameenan pennuista ollut sen pakollisen pienen kiusan lisäksi myös paljon riemua ja odotamme innolla harrastuskautta 2010.

Videomatskua

Olemme kuvanneet paljon tämän vuoden riennoissa ja saaneet aikaiseksi ladata nettiinkin melkoisen määrän videoita. Käykäätten katselemassa niitä täällä.

~ Hyde

Comments

Popular Posts